Dark Chocolate Cheesecake (Eng/ Lv)







For 28cm diameter cake you will need...

Crust:
 260g cookies ( I prefer oatmeal cookies)
100 g melted butter
3 tea spoons dark unsweetened cocoa powder 
2 table spoons light brown suggar

Filling:
260 g dark chocolate ( the best when 70% cocoa in it)
500 g cream cheese ( room temperature )
300 ml sour cream
180 g suggar ( by taste )
1/2 lime juice + finely grated zest
3 tablespoons corn flour
4 large eggs

Glaze:
200 ml 35% cream
220 g dark chocolate, chopped
dark red, sweet cherries


Crust peperation: Preheat oven to 200 degrees. Butter 28cm diameter cake form pan with removable sides. Blend cookies in processor until finely ground; blend in sugar. Add melted butter and cocoa powder and process until well blended. Press crumbs evenly onto bottom (not sides) of prepared pan. Put it in the oven and bake for about 10 minutes. Remove from the oven and place on the side.

Filling preperation: Preheat oven to 170 degrees. Stir chopped chocolate in metal bowl set over saucepan of simmering water until melted and smooth. Remove bowl from over water; cool chocolate until lukewarm but still pourable. Blend cream cheese until it is soft, add sour cream, sugar, lime juice and zest, and corn flour in processor until smooth. Blend in eggs 1 at a time. Mix in lukewarm chocolate. Pour filling over crust; smooth top. Bake until center is just set and just appears dry, about 1 hour. Let it cool and place in a fridge to chill overnight.

Glaze preperation: Put chopped chocolate in a metal bowl. Heat cream until it is almost boilded and pour it on chopped chocolate. Let it stay for 5 minutes. After 5 minutes stir it until it is nice and smooth. Put it away for awhile to cool and get more thickened (about 10minutes). Mix it again and pour over cake. You can put cherries on the top if you like! I did! :) Put it in a fridge for at least 2 hours. 


Enjoy!







Priekš 28 cm diametra tortes tev būs nepieciešams:

Pamatnei:
 260g cepumi (man vislabāk patīk ar auzu pārslu cepumiem)
100 g ūdens peldē izskausēts sviests
3 tējkarotes tumšs, nesaldināts kakao pulveris
2-4 tējkarotes gaiši brūnais cukurs (atkarībā no cepumu salduma)

Masai:
260 g tumšā šokolāde (vēlams tāda, kas satur vismaz 70 % kakao)
500 g krēmsiers istabas temperatūrā (var Maskarponi, bet lieliski sanāk arī parasto Cream Bonjour vai Kāruma krēmsieru, bez piedevām protams :)
300 ml skābais krējums (arī ar lieso 12% sanāk ļoti gardi!)
180 g cukurs (pēc garšas, jo tā ir gaumes lieta)
1/2 laima sula + 1 laima miziņa (smalki sarīvēta)
3 ēdamkarotes kukurūzas milti jeb polenta (var nopirkt bio veikaliņos)
4 lielas olas

Glazūrai:
200 ml 35% saldais krējums
220 g tumšā šokolāde, sakapāta vai vienkārši salauzta gabaliņos
ogas (ķirši, lielogu mellenes vai avenes dekorēšanai, nomazgāti un nosusināti!)


Pamatnes gatavošana: Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ar sviestu ietauko 28 cm tortes formu ar noņemajamām malām. Sasmalcina mikserī cepumus un pievieno cukuru. Iemaisa izkausēto sviestu un kakao pulveri un labi samaisa. Drumstalu masu klāj formas dibenā, ar pirkstiem izlīdzina un piespiež pie pamatnes. Liek krāsnī uz 10 minūtēm. Izņem no krāsns un noliek malā padzist.

Masas gatavošana: Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādu temperatūrai. Tumšo šokolādi liek karstumizturīgā traukā (metāla bļodiņā) un karsē ūdens peldē virs trauka ar verdošu ūdeni. Kad izkususi, noņem katliņu no uguns un ļauj tai kādas 10 minūtes atdzist līdz mērenai temperatūrai. Krējumsieru puto līdz tas ir mīksts un viendabīgs, pievieno skābo krējumu, laima sulu un miziņu, cukuru un kukurūzas miltus. Pa vienai pievieno olas un pašās beigās pievieno padzisušo šokolādes masu. Pārlej pildījumu kūkas pamatnei un izlīdzina. Liek krāsnī un cep, kamēr vidus vairs nav šķirds un ļoti mīksts ( aptuveni 1h). Kad torte gatava, ļauj tai atdzist un ievieto uz nakti ledusskapī.

Glazūras gatavošana: Liek gabalos salauztu šokolādi karstumizturīgā traukā (metāla bļodiņā). Saldo krējumu uzkarsē līdz gandrīz vārīšanās temperatūrai un pārlej šokolādei. Atstāj pastāvēt 5 minūtes, tad maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Noliek malā padzist un nedaudz sabiezēt (apm. 10 min.). Tad vēlreiz labi samaisa un pārlej tortei. Šajā brīdī var torti izrotāt ar ķiršiem, avenēm vai lielogu mellenēm, pēc vēlēšanās. Liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām!

Lai labi garšo!





No comments:

Post a Comment