Chicken Rissole







Indegrients for about 10 cutlets / Sastāvdaļas aptuveni 10 kotletēm
2 chicken fillets / 2 cāļa filejas
handful of parsley / sauja pētersīļu
2 large cloves of garlic / 2 lielas ķiploka daivas
1 egg / 1 ola
1 table spoon polenta / 1 ēdamkarote kukurūzas milti
1/2  tea spoon cayenne pepper / 1/2 tējk. kajēnas pipari
salt / sāls 
oil / eļļa
sweet chilli souce / saldā čilli (Taizemiešu) mērce

For salad (2 portions) / Salātiem ( 2 porcijas)
3 small cucumber / 3 mazi gurķi
extra virgin olive oil / extra virgin olīveļļa
fresh lemon juice / svaigi spiesta citronu sula
black sesame / melnās sezama sēklas
sāls

Chickpeas / Turku zirņi 


Chop chicken fillets into very small cubes. Put in a bowl and mix well with finelly chopped parsley, garlic - crushed in a garlic press, egg, polenta, 1/2 teaspoon cayenne pepper and salt. When it's done - make a cutlet balls and put them on a large plate. Heat the pan and split an oil. Make sure it is really hot and put cutlets on it. Put a cover and cut the heat for a little bit. When one side gets lightly brown, throw on the other side. Cut one in a half to check if its ready. / Sagriez vistas fileju ļoti smalkos kubiņos. Liec bļodā un pievieno visas sastāvdaļas: smalki sakapātus pētersīļus, ķiplokspiedē izspiestas ķiploku daiviņas, olu, kukurūzas miltus, kajēnas piparus un sāli. Veido mazas kotletītes un liec uz šķīvja. Uzkarsē pannu un uzlej eļļu. Kad panna karsta, liec virsū kotletes, uzliec vāku un nogriez nedaudz karstumu. Kad apakša sāk viegli apbrūnēt, griez uz otru pusi un cep, kamēr gatavas. Gatavību pābaudi vienu kotleti pārdalot uz pusēm un pārbaudot vai vistas fileja vairs nav jēla.

Peel the cucumbers. Use a peeler to make a cucumber stripes (like peeling all around). Keep going until you see the seeds, than stop (don't use the middle part). Put them in a bowl, spray with fresh lemon juice and oil, add salt and black sesame - mix it all together! / Nomizo gurķus. Izmanto gurķu mizojamo, lai veidotu gurķu strēmeles. Turpini mizot uz riņķi, kamēr tiec līdz sēklām, šo mīksto vidusdaļu neizmanto. Liec gurķu strēmeles bļodā, apslaki ar svaigi spiestu citrona sulu, pielej eļļu, pievieno nedaudz sāli un melnās sezama sēklas. Visu kārtīgi ar rokām iecilā.

You should prepare chickpeas one day before (as adescribed on the label) / Turku zirņi tev būs jāpagatavo iepriekš. Tiem 5 stundas jāmirkst ūdenī un pēc tam vēl aptuveni 1,5h jāparedz vārīšanās laiks.Es parasti tos iemērcu uz nakti un uzlieku vārīties vēl pirms pusdienu gatavošanas. Tie noder kā lieliska aukstā uzkoda un ir arī lieliska bāze salātiem.

Put everything on a plate and pour cutlets with sweet chilli souce. Bon appetite! / Kārto visu uz šķīvja un pārlej kotletes ar saldo čilli mērci. Dekorē ar zaļumiem. Lai labi garšo!





No comments:

Post a Comment