Green Salad




I eat a large bowl of fresh salad every day. The recipe is very simple - a wide variety of fresh leaves, oil and wine vinegar. To avoid becoming bored, I try to use a new additives that gives the salad a feeling of satiety because they are usually my lunch dish. Today I shall recommend two salad recipes.


Green salad with Chinese beans

salad Rukola
Beet leaves - green
a little goat cheese feta
A handful of Chinese bean sprouts
1 tomato
1 avocado

For sauce:
Extra Virgin olive oil
white wine vinegar
2 cloves of garlic
freshly ground pepper
 
Put the green salad in a bowl - more is better! Kibble a little goat cheese in it. Throw in a handful of Chinese beans, tomato and avocado.
Prepare dressing in a separate bowl. Pour the oil and vinegar, then froths with a fork until the sauce obtains this nice consistency. Squash garlic in a garlic press and add to sauce. Add ground pepper. Mix everything and pour salad.

Do not add salt to salads because goat cheese is salty and spicy.

This salad is super healthy. The only bad thing about is the goat cheese that is both- salty and fat. But it makes the salad extremely tasty and rich, and therefore they are able to replace a proper meal fully.

Did you know that you would have to eat garlic, onions and herbs at least 2 tablespoons every day? Believe it or not, but they help burning fat.

The avocado fruit is high in fat, but they are mostly "unsaturated" or "good" fats. So my advice, if you try to get rid of excess weight, be sure to include this fruit in your diet.

 
Warm salad with salmon

salad Rukola
a little Radicchio salad
spinach
a little goat cheese Feta
salmon
1 tomato
1 clove of garlic
pumpkin seeds

sauce:
Extra Virgin olive oil
white wine vinegar
2 cloves of garlic
freshly ground pepper



Put the leaves in a bowl, kibble goat cheese. Pour a little oil on a hot pan and fry the salmon (I have already cut into slices) approx. 2minutes. Add salmon to salads. In pan where the grease leaked from salmon, presse in a clove of garlic and 1 tomato-fry quickly just to make it warm (approx. 1 min.). Add to salad.
Prepare dressing in a separate bowl. Pour the oil and vinegar, then froths with a fork until the sauce obtains this nice consistency. Squash garlic in a garlic press and add to sauce. Add ground pepper. Mix everything and pour salad. Poured onto a pumpkin seeds.


Zaļie Salāti



Es katru dienu izēdu vienu lielu bļodu ar svaigajiem salātiem. Pamatrecepte ir ļoti vienkārša – dažnedažādas svaigās lapas + eļļas un vīnetiķa mērce. Lai nekļūtu garlaicīgi, katru reizi cenšos izmantot kādas jaunas piedevas, kas piedod salātiem sātu, jo tie parasti ir mans pusdienu ēdiens. Šodien piedāvāšu divas salātu receptes.


Zaļie salāti ar ķīnas pupiņām

salāti Rukola
biešu lapas – zaļas
nedaudz kazas siers Feta
sauja diedzētas ķīnas pupiņas
1 tomāts
1 avokado

Mērcei:
olīveļļa Extra Virgin
baltā vīna etiķis
2 ķiploku daiviņas
svaigi malti pipari

Zaļos salātus samet bļodā – jo vairāk, jo labāk! Piedrupini nedaudz kazas sieru, piemet sauju ķīnas pupiņu. Iegriez tomātu un avokado.
Atsevišķā bļodiņā pagatavo mērci. Ielej eļļu un etiķi, tad uzputo ar dakšiņu, kamēr mērce iegūst foršu konsistenci. Saspied ķiploku ķiplokspiedē un pievieno mērcei. Piemal piparus. Visu samaisa un pārlej salātus.

Salātiem sāli vairs nepievieno, jo kazas siers ir gana sāļš un padarīs salātus gana pikantus.

Šie salāti ir superveselīgi. Vienīgais ar ko sanāk pagrēkot ir kazas siers, kas ir gan sāļš, gan trekns. Bet tas šos salātus padara ārkārtīgi sātīgus un garšīgus, un līdz ar to tie spēj pilnvērtīgi aizstāt vienu kārtīgu ēdienreizi.

Vai tu zināji, ka ķiploki, sīpoli un zaļumu jāapēd vismaz 2 ēdamkarotes dienā? Tici vai nē, bet tie palīdz tauku dedzināšanā.

Avokado augļos ir augsts taukvielu saturs, bet tās pārsvarā ir "nepiesātinātās" jeb "labās" taukvielas. Tāpēc mans ieteikums, ja centies atbrīvoties no liekā svara, noteikti iekļauj šo augli savā uzturā.




Siltie salāti ar mazsālītu lasi

salāti Rukola
nedaudz salāti Radicchio
spināti
nedaudz kazas siers Feta
mazsālīts lasis
1 tomāts
1 ķiploka daiviņa
ķirbju sēkliņas

Mērcei:
olīveļļa Extra Virgin
baltā vīna etiķis
2 ķiploku daiviņas
svaigi malti pipari


Samet lapas bļodā, piedrupini kazas sieru. Uz karstas pannas uzlej nedaudz eļļu un ātri apcep lasi (es cepu jau sagrieztu šķēlītēs) apm. 2minūtes. Pievieno lasi salātiem. Uz pannas, kur notecējuši tauki no laša, iespiež vienu ķiploka daiviņu, nedaudz apbrūnina un piegriež 1 tomātu- ātri apcep tikai tik daudz, lai tas kļūtu silts (apm. 1 min.). Pievieno salātiem.
Atsevišķā bļodiņā pagatavo mērci. Ielej eļļu un etiķi, tad uzputo ar dakšiņu, kamēr mērce iegūst foršu konsistenci. Saspied ķiploku ķiplokspiedē un pievieno mērcei. Piemal piparus. Visu samaisa un pārlej salātus. Pārber salātus ar ķirbja sēkliņām.





No comments:

Post a Comment